Endodòncia

L´endodòncia s´ocupa de l´estudi, patología i tractament de la polpa (nervi) de la dent. És el que comunament és coneix com “matar el nervi”.

rayos_1Tot comença quan la polpa sofreix una lesió irreversible (càries que arriba a la polpa, traumatisme, etc). Davant d´aquesta situación les úniques alternatives que tenim són realitzar una endodòncia i salvar la dent, o extraure-la, cosa que intentem no realitzar, a no ser que siga extrictament necessari, perquè com la dent d´un mateix, no hi ha res.

Realment el que es fa durant aquest tractament no és matar a ningú, sinò que s´extirpa la polpa, es neteja el sistema de conductes i posteriorment és posa un material que s´encarregarà de segellar l´àpex, per a evitar futures contaminacions bacterianes.

 

A l´esquerra dent no endodonciada, a la dreta, dent endodonciàda.

Per a finalitzar, es realitza l´obturació (“empaste”) de la dent. A més a més, quan es tracta dúna dent a la que li queda poca estructura, l´endodoncista aconsella posar un poste (que fa de suport de l´obturació) i una corona, la qual impedirà futures fractures dentals.

rayos_2

Dent amb poste.