Periodòncia

Normalment, quan pensem en malalties de la boca, sols pensem en la càries que afecta als teixits de la dent (esmalt, dentina), oblidant-nos de les malalties que afecten als teixits que envolten i suporten les dents (geniva, lligament periodontal, os alveolar). Aquestes patologies són igual o més importants que la càries ja que, si no hi ha una bona base de suport, les dents es mouran i cauran.
El més sorprenent és que molta gent que té estes malalties des de fa temps, no és conscient del que passa en la seua cavitat bucal.

periodonto

 

 

 

 

 

 

Aquests procesos patològics són:

1.- Gingivitis:

Esta amalaltia apareix quan no ens raspallem les dents. Aleshores la placa s´acumula produint inflamació, sangrat i enrojolament de les genives.
També la poden causar alguns medicaments i la respiració oral (acudiu a l´odontòleg i comenteu-li el vostre cas).
El tractament i la prevenció són realitzar un detartraje (o neteja) en la clínica dental semestral o anual. Si no es tracta, donarà lloc a periodontitis.

foto_2

 

 

 

 

 

 

Placa dental

 

Gingitis foto
Gingivitis
2.- Periodontitis (piorrea): Quan la gingivitis no es tractada, evoluciona a periodontitis. Ací es veuen afectades les genives, l´os i el lligament periodontal.
És una malaltia molt greu. Comença amb la pèrdua d´os, que provoca que la geniva baixe (recessió) i es vegin les arrels de les dents. Si no es tracta a temps, degut a la pèrdua de suport, les dents es mouran i cauran.
El tractament el realitza el periodoncista, qui s´encarregarà de diagnosticar i evaluar en quina fase es troba el pacient, realitzant el tractament més convenint (curetatge, cirurgia periodontal, etc).

periodontitis